Składniki: 1 kg karkówki sól pieprz 1 łyżka musztardy olej 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej papryka mielona Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki. Następnie mięso podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. W trakcie…
Tag: z mięsem
Wieprzowina
Pieczona rolada wieprzowa
by Kasia Owczarzak • • 0 Comments
Wieprzowina
Pieczeń z mielonego mięsa
by Bożena Małolepsza • • 0 Comments
Składniki: 1 czerstwa bułka 1 pęczek natki pietruszki 1 jajko 500 g mieszanego mięsa mielonego sól pieprz musztarda 200 g gody 1 kg ziemniaków ¼ l mleka Sposób wykonania: Bułkę namoczyć w wodzie po czym dodać do niej posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz mięso mielone. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku musztardą, gałką muszkatołową,…
Boczek
Boczek zapiekany z cebulą
by Bożena Wenta • • 0 Comments
Składniki: 1 kg chudego boczku 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 liść laurowy 2 cebule Sposób wykonania: Mięso zalać wodą. Dodać jeszcze liść laurowy, ocet, sól, pieprz oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 45 minut. Po tym czasie mięso wyjąć i pokroić na plasterki, usuwając żeberka. Następnie mięso kłaść…
Wieprzowina
Mortadela z kukurydzą
by Maria Smolarczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 mała puszka kukurydzy 3 grube plastry mortadeli 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz 1 łyżeczka natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w plasterki i poddusić ją na rozgrzanym oleju. Następnie dodać mortadelę pokrojoną w kostkę. Lekko podsmażyć i dodać jeszcze kukurydzę, podgrzać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…