Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Wątróbka panierowana z selerem

Składniki: 50 dkg wątróbki wieprzowej 1 średniej wielkości seler mąka tarta bułka 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Seler ugotować w osolonej wodzie, obrać pokroić na plastry o grubości 1 cm. Wątróbkę oczyścić z błon i żył, wypłakać, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, lekko rozbić tłuczkiem…

Zupa gulaszowa

Składniki: 30 dkg wieprzowiny 3-4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora ½ strąka żółtej papryki ½ strąka czerwonej papryki ząbek czosnku 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól , pieprz, liść laurowy Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa pokroić na różne kawałki, wieprzowinę pokroić w kosteczkę. W garnku rozgrzać olej.…

Pieczony schab ze śliwkami

Składniki: 2 kg schabu bez kości 20 dkg suszonych śliwek majeranek czosnek tłuszcz do smażenia mąka do oprószenia sól, odrobina czerwonego wina Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osączyć na papierowym ręczniku. W schabie zrobić podłużny otwór i powciskać do niego śliwki. Mięso posolić, oprószyć mąką i włożyć do brytfanny, przesmażyć dokładnie każdej strony. Podlać wodą, dodać…