Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Różnorodny półmisek pieczonego mięsa

Składniki: 1 kg schabu 1 kg karczku 1 kg chudego surowego boczku 2 duże cebule 2 główki czosnku szczypta kminku szczypta majeranku sól, pieprz do smaku kilka pomidorków koktajlowych kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą i pieprzem. Cebule obrać i pokroić w grube plastry. Mięsa umyć,…

Świąteczna rolada z żółtego sera

Składniki: ½ kg mielonego mięsa drobiowego 8 jajek 1 szklanka majonezu ½ kg żółtego sera Gouda sól, pieprz do smaku przyprawa typu Vegeta olej bułka tarta Sposób przyrządzenia: Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W miseczce ubić 5 jajek i dodać starty żółty ser i majonez, wymieszać. Blachę wysmarować olejem, wyłożyć papier pergaminowy,…

Świąteczna pieczona szynka z drobiowym farszem

Składniki: 2 kg szynki 1 kg mielonego mięsa drobiowego majeranek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szynkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozciąć tak by powstał płat i natrzeć solą i pieprzem. Mięso mielone doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem. Całość wymieszać i wyłożyć na szynce, rozsmarować i zwinąć ciasno jak roladę. Związać nicią…

Biała kiełbasa w karmelowym piwie

Składniki: 2 kg białej kiełbasy ½ szklanki oleju 2 szklanki karmelowego piwa 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu szczypta ostrej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Przygotować żaroodporne natłuszczone naczynie, wyłożyć w nim pętka białej kiełbasy, wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni C i piec około 35 minut. Podczas pieczenia podlać…