Skład: 1czerstwa bułeczka 1główka kapusty włoskiej 1cebula 1ząbek czosnku 50dag mięsa mielonego 1jajko 10dag śmietany kremówki 4gałązki tymianku 30dag plasterków wędzonego boczku. Sposób przyrządzenia: Bułeczkę namoczyć w wodzie.Wyciąć głąb z kapusty i pojedynczo zdjąć liście.Obgotować je (5 min.)w osolonej wodzie.Wyjąć,osączyć. Odciśniętą bułeczkę wymieszać z mięsem,posiekaną cebulą i czosnkiem.Przyprawić posiekanym tymiankiem,solą i pieprzem. Spód formy wyłożyć…
Tag: z mięsa
Inne mięsa
Frykadelki w sosie grzybowym.
by Bazylia • • 2 komentarze
Skład: 40 g mielonego mięsa 8 cienkich plasterków wędzonego boczku garść suszonych grzybów musztarda pół bułki jajo łyżka masła 2-3 łyżki mąki tłuszcz do smażenia (u mnie zazwyczaj oliwa) pieprz i sól odrobina ziół prowansalskich(według uznania) Sposób przyrządzenia: Grzyby gotujemy. Z mięsa, namoczonej bułki, jaja, soli i pieprzu + zioła wyrabiamy masę, formujemy z mięsa…
Inne mięsa
Kotlety mielone ze szpinakową niespodzianką.
by Bazylia • • 0 Comments
Inne mięsa
Kotlety mielone.
by Teresa • • 4 komentarze
Skład: 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, bułka jajko sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Wyrobić mielone mięso z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem i przyprawami. Uformować kształtne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć.


-300x200.jpg)
.jpg)