Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Wielkanocna pieczeń trzy smaki

Składniki: 1 kotlet schabowy 1 kotlet z piersi kurczaka 2 plastry boczku 5 dkg pieczarek łyżka masła 1 łyżka tartego żółtego sera 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzania: Kotlety ze schabu i piersi kurczaka rozbić tak aby miały podobną wielkość, przyprawić, odstawić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, obsmażyć na maśle aż odparuje sos, przyprawić. Cebulę…

Potrawka z królika

Składniki: • tuszka królika • 2 dag mąki • 4 dag masła • 10 dag cebuli • 5 wędzonego boczku • 2 suszone grzyby • pieprz • sól • 0,25 l bulionu Sposób przyrządzenia: Królika umyć, posolić, pokrajać w kawałki i dusić w maśle z dodatkiem drobno posiekanych cebul. Gdy mięso się zarumieni, dodać drobno…

Warkocz Elusi*

Składniki: 1 kg piersi indyczej 1 kg szynki wieprzowej 1 kg pieczeni wołowej mąka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Każdy gatunek miesa pokroić w paski o takiej samej długości. 3 gatunki miesa spinać wykałaczką i splatać tak jak warkocz, koniec również spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju a następnie podlać wodą i udusić.Wytworzony sos zagęścić…