Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Pasztet z królika z kurkami i zielonym pieprzem

Składniki: 1,5 kgprzód i podroby z królika 30 dag podgardla wieprzowego kilkanaście mrożonych kurek 1 duża cebula 1/2 średniego selera liść laurowy 1 łyżeczka ziaren zielonego pieprzu 40 dag wątroby wieprzowej lub drobiowej  2 bułki 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki masła 3 jaja sól, pieprz Sposób wykonania: Kurki rozmrozić, obsmażyć na maśle aż odparują. Zielony pieprz odsączyć z zalewy.Przód…

Zupa wiejska

Składniki: 1,5 l wywaru ze sztuki mięsa 40 dag ziemniaków 6-8 dag makaronu ( kolanka, gwiazdki) 150 ml śmietany natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem i ugotować. W połowie gotowania włożyć makaron. Zupę połączyć ze śmietaną, chwilę pogotować, wymieszać z posiekaną pietruszką, doprawić do smaku.

Thai Balls z mięsa mieszanego

Składniki : (4 porcje) 70 dag- mięso mielone najlepiej mieszanka (wp.+ woł.+ drob.) 5 łyżek- mąki pszennej 2 łyżki -skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki- imbiru w proszku 2 łyżki -sosu sojowego 3 ząbki- czosnku drobno pokrojone 5 cebulek -(szalotki) drobno pokrojonej lub 2 duże cebule 3 szt.-jaja kurze 1 łyżeczka – pokrojonej papryczki…