
Składniki :
- 1 kg królika comber i udka
- ulubione zioła (bazylia, estragon)
- oliwa z oliwek
- ½ szklanki białego wina
- sól, pieprz

Składniki: 50 dkg wytrybowanego mięsa z królika 10 dkg wędzonego boczku 1 bułka tarta bułka olej 1 lub 2 jajka pietruszka zielona 1 cebula 1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie sól i pieprz Sos pieczarkowy: 15 dag pieczarek 1-2 łyżki masła ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. Obrane i pokrojone pieczarki smażyć…
Składniki: 1 młody królik mąka pszenna oliwa i masło do smażenia 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietany sok z 1 cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Przód odłożyć do gotowania. Pozostałe mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać masło z oliwą, każdą porcję królika…
Składniki: bulion mięsny ryż jarzyny liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka masła sól, pieprz Pulpety: 50 dkg mięsa mieszanego 2 ząbki czosnku 2 jaja kasza manna sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Do bulionu mięsnego dodać ryż, ziele angielskie i liść laurowy. Warzywa oczyścić i obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać masło, dodać utarte jarzyny, dusić…
Składniki: 1 kg filet z kangura Marynata: 1/3 szklanki oliwy 1/3 szklanki octu winnego 1/3 szklanki wody 6 goździków 2 łyżeczki soli 3 listki laurowe 6 ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut na małym ogniu, schłodzić. Z mięsa wykroić steki o grubości 3 cm, usunąć błony…