Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Żabie udka saute

 

Składniki:

  • 1 kg udek z żab
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju.
  • 1 drobno posiekana szalotka
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 rozdrobniony pomidor bez skórki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • ½ łyżeczka papryki
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – opcjonalnie
  • sól, pieprz

Żabie udka zapiekane

Składniki: 24 udka żabie 2 szklanki mleka 3 łyżki masła 10 dkg tartego żółtego sera 4 łyżki sosu pomidorowego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte żabie udka zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę, obsączyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać masło z odrobiną oleju i obrumienić na złoty kolor przygotowane wcześniej…

Żabie udka z grzybami

Składniki: 24 żabie udka 25 dkg grzybów 2 szklanki mleka 4 łyżki mąki 4 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2/3 szklanki białego wina 2 żółtka jaj 1 łyżeczka sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte żabie udka zalać mlekiem, odstawić na 1 godzinę, odcedzić, osuszyć. Tak przygotowane udka przyprawić solą i…

Królik po staropolsku

Składniki: 1 sprawiony duży królik o wadze około 2,5 kg 1,5 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka mąki ½ kostki masła Marynata: pieprz czarny ziarnisty owoce jałowca liść laurowy 1 duża, pokrojona w plastry cebula włoszczyzna 1 szklanka octu 10% 3 szklanki wody sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Stałe składniki marynaty zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować…