Składniki:
- 50 dkg filet z łososia ze skórą
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i biały pieprz
Składniki: ½ kg filetu z łososia (ze skórą) 3 dkg soli ( 2 łyżki) 2,5 dkg cukru ( 2 łyżki) 0,4 dkg mielonego pieprzu ( 2 łyżeczki) koperek Sposób przyrządzenia: Pierwszą czynnością winno być bardzo dokładne oczyszczenie filetu z resztek ości. Przesuwając opuszkami palców po powierzchni filetu doskonale je wyszukamy i posługując się pęsetą usuniemy.…
Skład: Wędzony łosoś, śmietana, gałka muszkatołowa, pietruszka, kapary, makaron, masło, kostka koperkowo-cytrynowa Sposób wykonania: Łososia pociąć w paski, zmieszać ze śmietaną, dodać gałki muszkatołowej, kaparów, liście pietruszki, koperek i pozostawić w zimnym miejscu na parę godzin. Ugotować makaron (niezbyt solić). Rozpuścić kostkę we wrzątku, dodać łososia ze śmietaną i dodatkiem masła, podgrzać (nie zagotować); odsączyć…