Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kurczaka

Piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami

Składniki: 4  pojedyncze piersi z kurczaka 70  dkg pieczarek ½  kostki masła 6  ząbków czosnku sól, pieprz do smaku przyprawa do kurczaka Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć, naciąć kieszonkę. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry, poddusić na…

Indyk na ostro z ziołami prowansalskimi

Składniki: 1 duża pierś z indyka około 1 kg/ w jednym kawałku/ 7-8 ząbków czosnku sok z jednej cytryny 2-3 łyżki ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku ,skropić obficie sokiem z cytryny, czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z solą. Natrzeć mięso przygotowaną masą czosnkową i oprószyć ziołami…

Indyk z jabłkami

Składniki: 2 piersi z indyka 1 kg kwaśnych jabłek 1 szklanka bulionu warzywnego majeranek, sól, pieprz do smaku sok z cytryny oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Mięso z indyka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i natrzeć majerankiem, zawinąć w filię spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny.…