Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 70 dkg pieczarek ½ kostki masła 6 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku przyprawa do kurczaka Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć, naciąć kieszonkę. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry, poddusić na…
Tag: z kurczaka
Listy
Kurczak z rozmarynem
by Teresa Pieczara • • 0 Comments
Listy
Indyk na ostro z ziołami prowansalskimi
by Jadwiga Topór • • 0 Comments
Składniki: 1 duża pierś z indyka około 1 kg/ w jednym kawałku/ 7-8 ząbków czosnku sok z jednej cytryny 2-3 łyżki ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku ,skropić obficie sokiem z cytryny, czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z solą. Natrzeć mięso przygotowaną masą czosnkową i oprószyć ziołami…
Listy
Indyk z jabłkami
by Ewa Włosek • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z indyka 1 kg kwaśnych jabłek 1 szklanka bulionu warzywnego majeranek, sól, pieprz do smaku sok z cytryny oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Mięso z indyka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i natrzeć majerankiem, zawinąć w filię spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny.…
Listy
Kurczak z dodatkiem orzechów włoskich
by Artur Drożdżyński • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak około 2 kg 3 szklanki posiekanych orzechów włoskich 4 jajka 4 łyżki mleka sok z cytryny przyprawa typu Vegeta szczypta mielonej papryki sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku i podzielić na części, skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą typu Vegeta. Włożyć do…