Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami

Składniki:

  • 4  pojedyncze piersi z kurczaka
  • 70  dkg pieczarek
  • ½  kostki masła
  • 6  ząbków czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa do kurczaka

    Sposób przyrządzenia:
    Piersi z kurczaka umyć, osączyć, naciąć kieszonkę. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry, poddusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki piersi z kurczaka i spiąć wykałaczkami. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 45 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *