Składniki: wędzony kurczak 1 kg kiszonej kapusty 1 szkl białego wina Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym przełożyć do garnka. Wówczas podlać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie wlać wino i na wierzchu ułożyć kurczaka podzielonego na porcje. Dusić pod przykryciem około 15 minut, aż kurczak stanie się gorący.
Tag: z kurczaka
Porady i Ciekawostki
Złociste roladki z kurczaka z serem pleśniowym
by Halina Piega • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kotlety z udek drobiowych
by Beata Kuczera • • 0 Comments
Składniki: 70 dag udek z kurczaka ½ łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z umytych udek zdjąć skórę i usunąć kości. Następnie rozbić je tłuczkiem i natrzeć oliwą z oliwek, musztardą, solą oraz pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wyjąć z lodówki i…
Porady i Ciekawostki
Udka z kurczaka w ostrej marynacie
by Henryk Zabielski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg udek z kurczaka ½ szkl pikantnego ketchupu 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki sambalu 1 ząbek czosnku 4 łyżki masła z orzeszków arachidowych 4 łyżki jasnego sosu sojowego sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Do miseczki wlać ketchup i oliwę z oliwek. Dodać samabal, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz masło orzechowe.…
Porady i Ciekawostki
Kurczak tajski z ogórkiem
by Anna Bartoszewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki czarnego pieprzu 1 ogórek 1 łyżeczką posiekanej kolendry Sposób wykonania: Oczyszczone piersi zbić tłuczkiem na grubość 1 cm. Następnie czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do niego sos…