Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 ogórek
- 1 łyżeczką posiekanej kolendry
Sposób wykonania:
Oczyszczone piersi zbić tłuczkiem na grubość 1 cm.
Następnie czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do niego sos sojowy, oliwę, sok z limonki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem oraz pieprzem.
Powstałą marynatą nasmarować mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie ułożyć mięso na tackach do pieczenia i piec na grillu ze wszystkich stron na złoto.
Upieczone piersi pokroić na cienkie paseczki i ułożyć n półmisku.
Na wierzchu ułożyć plasterki groków i posypać całość kolendrą.