
Składniki:
- 1 kg białej kapusty
- 3 kwaśne jabłka
- szklanka mleka
- 2 łyżki smalcu
- 20 dkg gotowanej szynki
- 20 dkg gotowanej wołowiny
- pęczek koperku
- sól, pieprz do smaku
- szczypta mielonej papryki w proszku

Składniki: 60 dag filetów rybnych 1 cebula 2 łyżki masła 1 czerstwa bułka jajko ½ l bulionu warzywnego 1 op gęstej śmietany 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka posiekanego koperku szczypta białego pieprzu szczypta suszonego imbiru szczypta suszonego czosnku sól Sposób wykonania: Rybę zmielić w maszynce po czym dodać do niej bułkę namoczoną w wodzie, posiekaną…
Składniki: 1 kg bobu ½ pęczka koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczony bób zalać wodą, wrzucić do niego pokrojone ząbki czosnku i gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania gdy bób zaczyna robić się miękki doprawić solą. Ugotowany bób odcedzić i obrać ze skórki. Następnie dodać łyżkę masła i…
Składniki: 4 piersi kurczaka sól pieprz ½ szkl maślanki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka skórki startej z cytryny 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Do maślanki dodać posiekany koperek, sok i skórkę z cytryny, oliwę z oliwek oraz posiekany czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą…