
Składniki:
- ½ szkl maślanki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka skórki startej z cytryny
- 2 ząbki czosnku

Składniki: 1 kg węgorza ¾ l jasnego piwa 2 cebule 2 goździki 1 łyżka skórki z cytryny 1 kieliszek porto 3 łyżki śmietany 1 łyżka mąki 3 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Sprawionego węgorza pokroić na dzwonka, które oprószyć solą po czym przełożyć do rondelka i zalać je piwem. Dodać jeszcze goździki, porto,…
Składniki: ½ kapusty pekińskiej 1 puszka groszku konserwowego szczypior z cebulki dymki 2 ogórki kwaszone 1 łyżka posiekanego koperku 2 plastry żółtego sera 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę pekińską poszatkować, ogórki i ser pokroić w kostkę a szczypior i koperek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać jeszcze groszek odsączony z zalewy oraz…
Składniki: 15 dag serka topionego 7 dag mielonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Posiekane zioła dodać do serka topionego. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w mielonych orzechach.
Składniki: kilka plastrów łososia serek kozi 1 gałązka koperku 1 cytryna Sposób wykonania: Ser kozi pokroić w plastry, które owinąć plasterkami wędzonego łososia. Małe roladki udekorować na półmisku. Udekorować plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku.