Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w maślance

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl maślanki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka skórki startej z cytryny
  • 2 ząbki czosnku

Sposób wykonania:
Do maślanki dodać posiekany koperek, sok i skórkę z cytryny, oliwę z oliwek oraz posiekany czosnek.
Całość dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć kurczaka i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie oprószyć mięso solą oraz pieprzem i piec na tacce dość często odwracając, aby zazłocił się ze wszystkich stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *