Składniki: 2 szkl gotowanej zupy-kremu z pieczarek 1 ½ szkl mleka ½ szkl posiekanej cebuli łyżka musztardy 80 dag kiszonej kapusty 20 dag suchego makaronu 70 dag swojskiej kiełbasy 2 szkl startego żółtego sera ¾ szkl suchego zmielonego razowego chleba 2 łyżki masła Sposób wykonania: Kapustę rozłożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na kapuście rozłożyć…
Tag: z kiełbasą
Porady i Ciekawostki
Łatwa zapiekanka z fasoli
by Dominika Golińska • • 0 Comments
Składniki: 30 dag ugotowanej fasoli 600 g fasoli w pomidorach puszka czerwonej fasoli puszka białej fasoli cebula 45 dag wędzonej kiełbasy ¾ szkl ketchupu 2 łyżki brązowego cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki musztardy 1/8 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Do dużej miski wrzucić fasolę Limańską, biała i czerwoną fasolę oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać …
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z kapusty kiszonej
by Alina Wojtowicz • • 0 Comments
Składniki: 45 dag białej kiełbasy cebula 2 jabłka 75 dag kiszonej kapusty 1 szkl wody ½ szkl brązowego cukru 2 łyżeczki nasion kminku natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni podsmażyć posiekana cebulę oraz kiełbasę. Następnie dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, kiszoną kapustę, kminek, wodę oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do…
Porady i Ciekawostki
Fasola duszona z kiełbasą
by Justyna Miller • • 0 Comments
Składniki: 45 dag suszonej fasoli Kinder 1 ½ l bulionu z kury 2 szkl wody 45 dag wędzonej kiełbasy 1 szkl kaszy jęczmiennej 2 liście laurowe ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka tymianku Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić i opłukać pod bieżącą wodą. Zalać ją bulionem oraz wodą. Dodać…
Listy
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 6 kawałków surowej kiełbasy 3 łyżki masła 4 jabłka majeranek Sposób wykonania: Kiełbasę opłukać, osuszyć, obsmażyć z każdej strony na patelni z masłem. Ponakłuwać ,aby wypłynął nadmiar tłuszczu i płynu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mniejsze cząstki, przesmażyć na pozostałym tłuszczu na patelni. Jabłkami obłożyć…