
Składniki:
- 450 g łuskanego grochu
- 90 dag chudego boczku
- 3 marchewki
- łodyżka selera naciowego
- 4 pory
- 2 cebule
- ½ łyżeczki suszonego tymianku
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 45 dag kiełbasek wieprzowych
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: paczka mrożonego szpinaku 1 szkl gotowej zupy- kremu z pieczarek ząbek czosnku ½ łyżeczki suszonego estragonu ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 4 szkl ugotowanego makaronu 45 dag białej kiełbasy cebula jajka 40 dag sera risotta pomidor natka pietruszki Sposób wykonania: Do miski wrzucić szpinak, dodać do niego zupę pieczarkową oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać…
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 45 dag białej kiełbasy ½ łyżeczki suszonej czerwonej papryki ½ szkl pokrojonej cebuli 3 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 ½ szkl śmietanki kremówki ½ łyżeczki soli 350 g ugotowanego makaronu kokardki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki starty parmezan Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć pokrojoną kiełbasę i suszoną paprykę.…
Składniki: 45 dag białej kiełbasy 3 cebule 3 łodyżki selera naciowego zielona papryka 1 ½ szkl ryżu ½ szkl startego parmezanu 3 wołowe kostki rosołowe Sposób wykonania: Drobno pokrojoną kiełbasę przesmażyć po czym zdjąć z ognia. A w tym samym garnku przesmażyć posiekaną cebulę oraz seler naciowy. Doprawić do smaku pieprzem a gdy cebula się…
Składniki: 45 dag mielonego indyka 45 dag kiełbasy drobiowej 1 szkl startej marchewki cebula 1 szkl bułki tartej Jajko 1/3 szkl mleka ¼ szkl posiekanej natki pietruszki 1/3 szkl ketchupu łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki musztardy Sposób wykonania: Do mięsa dodać pokrojoną kiełbasę, startą marchewkę, posiekaną cebulę, bułkę tartą, mleko, jajko oraz natkę pietruszki. Całość…