Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkiem

Jaja faszerowane II

(1) Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 50g filetów śledziowych kilka nadziewanych oliwek żółtko czosnek pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Jaja przekroić wzdłuż na pół, nie uszkadzając skorupki. Wyjąć zawartość, posiekać z filetami i oliwkami, połączyć z żółtkiem, doprawić. Napełnić skorupki , posypać bułką tartą, przycisnąć ręką, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać…

Twarożek z kminkiem

Składniki: • 25 dag twarogu • 3 łyżeczki nasion kminku • 4-5 łyżek śmietany • sól Sposób przyrządzenia: Twaróg rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę. Dodać kminek i wymieszać. Twaróg położyć na serwetce (albo pieluszce tetrowej) i ciasno związać. Ułożyć na płaskiej powierzchni, przykryć np. deska do krojenia i postawić na nią coś ciężkiego. Pozostawić…

Twarożek z szynką

Twarożek przygotowany dla tych mężczyzn, co to „nigdy” nie jadają sera.
Składniki:

  • 200g serka homogenizowanego lub twarogu
  • 3 plastry wędzonej szynki
  • 50-100ml śmietany ( zależy od sera )
  • 2 suche jagody jałowca
  • 1 młoda cebulka ze szczypiorem
  • pieprz, sól, imbir, czosnek