Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkiem

Jajka faszerowane smażone

Składniki: • 4 jajka • 2-3 łyżki masła • 2-3 łyżki śmietany • 0.5 pęczka szczypiorku lub natki z pietruszki • sól, piprz • bułka tarta Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki. Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać. Dodać 2 łyżki…

Kotleciki z jajek

Składniki: • 6 jajek na twardo • 6 łyżek tartej bułki • 2 jajka surowe • 3 łyżki oleju • 2 średniej wielkości cebule • kilka łyżek śmietany • sól, pieprz • tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Jajka posiekać, dodać cebulę, tartą bułkę, surowe…

Krem z bryndzy i twarożku

Składniki: • 10 dkg bryndzy • 15 dag twarożku • 15 dag wedzonej makreli • 5-7 rzodkiewek • 3 cebule ze szczypiorkiem • zielony koper • sól • pieprz • papryka • 1 łyżka gęstej śmietany • 1 łyżka majonezu Sposób przyrządzenia: Bryndzę, twarożek, śmietanę i majonez rozetrzeć. Przyprawić sola i pieprzem, dodać sporo papryki.…

Jaja faszerowane III

Składniki na 20 sztuk: 10 jaj ugotowanych na twardo Składniki na farsz do czterech połówek jaj: (1): 2 łyżki tłustego twarogu 1 łyżka siekanych ziół 2 łyżki mleka szczypta soli (2): 2 łyżki sera cottage (ziarnisty twaróg) 1 łyżka drobno startej marchewki 1 łyżeczka mielonych orzechów laskowych szczypta soli i pieprzu (3): 2 łyżki tłustego…