Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkami

Camembert

Składniki: 2 krążki sera camembert 2 szklanki płatków kukurydzianych jajko sól pierz tymianek rozmaryn 4 łyżki żurawiny kilka listków natki pietruszki olej Przygotowanie: Krążki sera camembert przekrój w poprzek i zanurz w jajku rozmąconym wcześniej z solą, pieprzem , tymiankiem i rozmarynem. Następnie obłóż ser pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Rozgrzej olej i krótko usmaż na nim…

Suflet z serem

Składniki: 4 jajka 300 ml ciepłego mleka 25 g masła 1 łyżeczka musztardy 90 g bułki tartej 125 g startego czedaru sól pieprz Sposób wykonania: Żółtka roztrzepać po czym dodać do nich masło, musztardę oraz  mleko. Całości dokładnie wymieszać po czym dodać startą bułkę oraz ser. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wówczas dodać białka…

Jajka z curry

Składniki: 60 g masła 1 cebula 1 jabłko 30 g mąki 1-2 łyżek curry 1 łyżeczka sproszkowanego kminku 600 ml wrzącego rosołu 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę, trzymać na ogniu 3-4 minuty. Następnie oprószyć…

Krem z serka ricotta

Składniki: • 600 g serka risotta • 6 łyżek cukru pudru • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu Sposób wykonania: Do twarożku dodać cynamon oraz cukier puder. Całość dokładnie utrzeć aby powstała gładka masa. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monika

Jajecznica na sposób meksykański

Składniki: 120 ml oliwy 18 jajek 2 zielone ostre papryczki 1 cebula 6 łyżek posiekanej natki pietruszki szczypta soli 600 g czerwonej ugotowanej fasoli Sposób wykonania: Jajka roztrzepać po czym dodać do nich posiekaną cebulę, papryczki oraz pietruszki. Całość ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą. W między czasie na patelni rozgrzać oliwę wówczas wylać…