Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jaj

Jajka zapiekane w pomidorach

Składniki: 8 pomidorów 8 jajek ½ szklanki ostrego żółtego sera 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanego zielonego koperku i pietruszki Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć miąższ, wybić do każdego pomidora jajko, posolić, oprószyć pieprzem i posypać startym żółtym serem. Pomidory ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i wstawić do…

Jajka nadziewane sardynkami

Składniki: 8 jajek 2 małe pudełka sardynek sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej kilka rzodkiewek ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroi wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki wyłożyć sardynki razem z sosem/ jedną sardynkę zostawić do dekoracji/, dodać żółtka i dokładnie rozetrzeć lub…

Jajka nadziewane żółtym serem i ziołami

Składniki: 8 jajek 15 dkg ulubionego żółtego sera 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej musztardy sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanego szczypiorku kilka liści sałaty lodowej pomidorki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać , przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. W miseczce utrzeć żółtka…

Jajka nadziewane wędliną

Składniki: 8 jajek 15 dkg chudej wędliny sól, pieprz do smaku 1 łyżka ostrej musztardy kilka liści sałaty lodowej kilka umytych rzodkiewek kilka pomidorków koktajlowych Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Wędlinę, żółtka zmiksować, dodać musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą napełnić połówki…