Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jaj

Jajka z tuńczykowym farszem

Składniki: 6 jajek 15 dkg tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu zielona pietruszka sól Sposób przyrządzenia: Jaja ułożyć w rondlu, zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut, ugotowane schłodzić zimna wodą. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowę. Delikatnie usunąć żółtka. Obsączyć tuńczyka z zalewy, przełożyć do miseczki, dodać żółtka, majonez, posolić do smaku.…

Jajecznica z boczkiem i pomidorami

Składniki: 6 jajek 1 łyżka masła ¼ szklanki śmietany pomidorki koktajlowe upieczone w piekarniku 4 przyrumienione plastry boczku tosty z pieczywa razowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone pomidory przekroić na połówki, posolić i popieprzyć z umiarem. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C, na blaszce rozłożyć pomidory i piec je przez kilka minut.…