Składniki: 50 dkg filetów z indyka olej 1 kwaśne jabłko 1 cebula sos sojowy, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. W dużej patelni rozgrzać olej słonecznikowy, obsmażyć na nim plastry mięsa, przykryć, smażyć na małym ogniu do momentu aż mięso zacznie mięknąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na…
Tag: z indyka
Listy
Pieczony indyk Marii
by Maria • • 0 Comments
Listy
Pikantne drobiowe zakąski
by Dorota Pikus • • 0 Comments
Składniki: 1 duży filet piersi z indyka 2 jajka szczypta mielonej ostrej papryki bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filet z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić na nieduże paseczki. W talerzu roztrzepać jajka, bułkę tartą wymieszać z ostrą mieloną papryką. Paski mięsa panierować w jajku, w bułce i smażyć…
Listy
Indyk z jabłkami
by Ewa Włosek • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z indyka 1 kg kwaśnych jabłek 1 szklanka bulionu warzywnego majeranek, sól, pieprz do smaku sok z cytryny oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Mięso z indyka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i natrzeć majerankiem, zawinąć w filię spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny.…
Indyk
Pierś z indyka w ziołach prowansalskich
by Wiola Hołownia • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z indyka oliwa olej sól, pieprz do smaku zioła prowansalskie słodka papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć osuszyć nasmarować olejem, odstawić na godzinę. Następnie natrzeć ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ułożyć piersi indycze. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i…