Składniki: 400 g solonych grzybów 2 cebule 3 łyżki oleju pieprz Sposób wykonania: Grzyby pokroić w krążki po czym oprószyć je pieprzem. Następnie cebulę posiekać i dodać do grzybów. Całość wymieszać i skropić olejem.
Tag: z grzybami
Grzyby
Grzyby solone ze śmietaną
by Hanna Babiarz • • 0 Comments
Składniki: 500 g marynowanych grzybów 8 łyżek śmietany 2 pęczki szczypiorku Sposób wykonania: Grzyby pokroić na małe kawałki. Dodać do nich śmietanę, dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Warzywa
Warzywa z grzybami w musztardowym sosie
by Alicja Mrozowska • • 0 Comments
Składniki: 2 obrane, pokrojone w kostkę marchewki 20 dkg pokrojonego w kostkę miąższu dyni 10 dkg grzybów leśnych (kurek) lub pieczarek 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z pomarańczy ½ szklanki sosu musztardowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać warzywa, smażyć na małym ogniu aż zmiękną. Grzyby na małej patelni wymieszać z…
Dodatki
Farsz z grzybów
by Magda Bartoszewicz • • 0 Comments
Składniki: 400 g grzybów 200 g cebuli 2 łyżki masła 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zarumienić na rozgrzanym maśle, po czym dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Trzymać na ogniu aż cały płyn wyparuje po czym dodać śmietanę i dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pieczarki
Pieczarki smażone
by Alina Krzyżaniak • • 0 Comments
Składniki: 800 g pieczarek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je na rozgrzaną oliwę. Następnie czosnek rozgnieść razem z sola i dodać do pieczarek. Całość wymieszać i zarumienić na małym ogniu. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.