Składniki:
- ½ kg soczewicy
- 2 dkg grzybów suszonych
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- kwasek cytrynowy
- sól, pieprz do smaku
Składniki: ½ kg fasoli 2 szklanki mleka ½ kg świeżych grzybów 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki ½ szklanki śmietany cukier, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Fasolę opłukać, namoczyć na kilka godzin, ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła z dodatkiem gorącego mleka. Grzyby oczyścić, umyć na sicie, pokroić w…
Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 szklanka konserwowego groszku ½ szklanki majonezu 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Świeże grzyby oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i pokroić w paseczki. Groszek osączyć na sicie z zalewy. Groszek i grzyby wymieszać z majonezem, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Doskonale smakuje jako dodatek do…
Składniki: ½ kg świeżych grzybów 2-3 jajka 10 dkg żółtego sera ½ szklanki majonezu 3 łyżki drobno posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Świeże grzyby oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, osączyć na sicie, wystudzić i pokroić na paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć…