Składniki:
- 1 kurczak o wadze około 1 kg
- 30 dkg pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sok z 1 cytryny
- przyprawa do zup w płynie
- 2 jajka
- sól, pieprz
Składniki: 45 dag pieczarek łyżka masła sól pieprz 2 łyżki śmietany kremówki łyżka posiekanej szałwii ½ ulubionych suszonych ziół Sposób wykonania: Obrane pieczarki pokroić na plasterki po czym poddusić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać do nich ubitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.…
Składniki: 3 dag suszonych grzybów cebula 3 dag smalcu 3 dag mąki 10 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym smalcu przesmażyć posiekaną cebulę i grzyby. Następnie wlać śmietanę i zagęścić sos mąką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki masła 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Następnie zalać je śmietaną wymieszaną z mąką i dusić na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku…
Składniki: 50 dag bobu 30 dag pieczarek 2 cebulki dymki 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób wykonania: Bób zalać osoloną wodą i gotować około 15 minut na małym ogniu. W między czasie cebulkę posiekać a pieczarki pokroić na mniejsze kawałki, które poddusić na rozgrzanym maśle. Bób odcedzić i wymieszać z kurkami i dymką i doprawić…