Składniki: szparagi 2 łyżeczki posiekany estragon ½ łyżki posiekanej cebulki zielonej 4 łyżki masła sól, pieprz cytrynowy Sposób przyrządzenia: Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe części. Zapakować po 8 w folię aluminiową. W rondlu rozpuścić masło, dodać zioła i przyprawy, przesmażyć nie rumieniąc. Szparagi zapakowane w folię piec na grillu 10 minut, obrócić w połowie pieczenia. Podawać…
Tag: z grilla
Warzywa z grilla
Cebula z grilla
by Tadeusz • • 0 Comments
Składniki: biała i czerwona cebula ocet winny oliwa z oliwek sól, pieprz posiekany rozmaryn Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając „stopki” korzeniowej, przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć cebulę na talerzy, przyprawić solą i pieprzem, skropić octem, pozostawić na 1 godzinę. Cebulę posmarować oliwą, opiec na gorącym grillu. Opieczoną cebulę posypać posiekanym rozmarynem i dopiec na…
Grillowane ziemniaki
Młode ziemniaki z grilla
by Tadeusz • • 0 Comments
Składniki: młode ziemniaki oliwa z oliwek sól, pieprz czarny Niezbędne wyposażenie: 25 cm bambusowe szpikulce Sposób przyrządzenia: Młode, dokładnie umyte ziemniaki gotujemy przez 15 minut. Kroimy na pół, spryskujemy oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ziemniaki nabijamy na szpadki grillowi. Pieczemy na grillu przez około 10 minut obracając kilkakrotnie. Podajemy na gorąco.
Grill
Warzywa z grilla
by Tadeusz • • 0 Comments
Te warzywa i ser kozi to proste, klasyczne, i wspaniałe połączenie. Składniki: 2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę 4 kapelusze dużych pieczarek 1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól i pieprz 20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser 8 kromek chleba tostowego świeża…
Szaszłyki z grilla
Szaszłyk z wątróbek drobiowych grillowany
by Roman • • 0 Comments
Składniki: wątróbki drobiowe boczek gotowany cebula oliwa mleko pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę podzielić na części, odciąć żyły i błony, zamoczyć w mleku, odstawić na godzinę. Odcedzić, opłukać wodą, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w grube plastry, boczek pokroić w plastry. Na szpadki do pieczenia szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, upiec na grillu.