Te warzywa i ser kozi to proste, klasyczne, i wspaniałe połączenie.
Składniki:
- 2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę
- 4 kapelusze dużych pieczarek
- 1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól i pieprz
- 20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser
- 8 kromek chleba tostowego
- świeża bazylia
Sposób przyrządzania:
Paprykę, grzyby, i bakłażan posmarować oliwą. Paprykę układamy centrum grilla i opiekamy przez 2 minuty. Dokładamy grzyby i bakłażan, grillujemy przez dalsze 8 do 10 minut odwracając kilkakrotnie i uważając aby się nie przypaliły. Gotowe warzywa przyprawiamy solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami octu balsamicznego, odstawiamy w ciepłe miejsce. Każdą kromkę chleba tostowego opiekamy z jednaj strony na grillu, odwracamy, na opieczoną stronę nakładamy ser, układamy upieczone warzywa, posypujemy posiekanymi listkami bazylii i opiekamy przez kilka minut przykryte tacką do grillowania. Polecam, pychota.