Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grilla

Makrela z grilla z cukinią i pomidorem

Składniki: 2 makrele sok z 1 cytryny sól, pieprz oliwa 1 cukinia 4 pomidory 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego koperku 3 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Rybę bardzo dokładnie umyć, osuszyć. Koperek, 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. Mieszanką dokładnie posmarować rybę nie zapominając o jamie brzusznej, odstawić na 60…

Płocie lub karasie z grilla podawana z salsą

Składniki: 1 kg średniej wielkości płoci lub karasi sól, pieprz oliwa natka pietruszki Salsa: 1,5 szklanki drobno pokrojonego ananasa 2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny szczypta otartej z cytryny skórki 1 łyżeczka drobno pokrojonej ostrej papryki 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka posiekanej mięty Sposób przyrządzenia:…

Filet z łososia z grilla podawany z żurawinową sałatką

Składniki: 80 dkg filetów z łososia ze skórą oliwa sól, pieprz Sałatka: 1 pokrojona w kostkę czerwona cebula 2 łyżki czerwonego octu winnego 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 rozdrobniona główka sałaty lodowej 1 szklanka żurawiny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać ocet, oliwę, cukier sól i pieprz, dodać cebulę, dusić 1 minutę,…

Pieczony na grillu filet z łososia z ananasową salsą

Składniki: 80 dkg filetów z łososia sól, pieprz oliwa Salsa: 1,5 szklanki drobno pokrojonego ananasa 2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny szczypta otartej z cytryny skórki 1 łyżeczka drobno pokrojonej ostrej papryki 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka posiekanej mięty Sposób przyrządzenia: Składniki salsy dokładnie wymieszać,…