Składniki: tuszki przepiórek kwaśne jabłka olej sól, pieprz, papryka suszony koperek Sposób przyrządzenia: Tuszki przepiórek umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i suszonym koperkiem, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ósemki. Jamę brzuszną przepiórki napełnić jabłkami, tuszkę natrzeć olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut. W…
Tag: z dziczyzny
Listy
Królik w czerwonym winie
by Marek • • 0 Comments
Listy
Królik duszony w mleku pachnący rozmarynem
by Adam • • 0 Comments
Listy
Dziczyzna w cieście francuskim
by Adam Spławski • • 0 Comments
Składniki: 12 dkg mrożonego ciasta francuskiego Farsz: gotowane mięso z dziczyzny 3 łyżki śmietany 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka tartego parmezanu sól, pieprz Sposób przyrządzania: Mięso zmielić w maszynce, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości 10 cm. Na każdy pasek mięsa nakładać przygotowany farsz, nakryć…
Dziczyzna
Comber sarni
by Anna Goraj • • 0 Comments
Składniki: 1/5 kg sarniego combra ulubiona przyprawa do pieczeni 7 jagód jałowca 5 ziaren ziela angielskiego 5 Gożdzików starta skórka z 1/2pomarańczy 1 duża pomarańcza 4 łyżki oleju 3 łyżki masła ½ szklanki bulionu wołowego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z sarniego combra wykroić ścięgna. Ziele angielskie, pieprz i goździki zgnieść w moździerzu i…