Składniki: 2 kg filetów z indyka 1 cukinia 10 dag orzechów pistacjowych 20 dag żółtego sera 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę oraz cukinie pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ser zetrzeć na tarce a orzechy zemleć. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie mięso rozbić aby powstał płat,…
Tag: z drobiu
Drób
Udka w sosie piwnym
by Michalina Raszka • • 0 Comments
Kurczak
Filet z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
by Agnieszka Kotlarz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 3 łyżki musztardy kostka masła 6 łyżek majeranku 3 łyżki miodu Sposób przyrządzenia: Mięso z kurczaka myjemy, osączamy na papierowym ręczniku i kroimy w kosteczkę, obtaczamy w majeranku i chłodzimy. Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło, wlewamy uprzednio przygotowany sos musztardowo- miodowy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni…
Kurczak
Filety z kurczaka z ziemniakami z piekarnika
by Patrycja Rasińska • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 jajko 1 kg ziemniaków papryka konserwowa bułka tarta pieczarki konserwowe 1 łyżka śmietany 1 łyżka masła gałka muszkatołowa sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej odzie po czym je odcedzić i zemleć w maszynce, wówczas dodać śmietanę oraz masło. Doprawić solą oraz gałką muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i…
Drób
Kapłon pieczony z migdałami
by Maria Burakowska • • 0 Comments
Składniki 1 kapłon 20 dag migdałów 10 dag masła 6 łyżek miodu ½ łyżeczki cynamonu sól pieprz Sposób wykonania: Kapłona zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie go odcedzić i oprószyć solą zewnątrz i wewnątrz. Przełożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na około 1,…