Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z drobiu

Aromatyczny kurczak duszony z warzywami w parowarze

Składniki: 1 kurczak 4 obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki 1 obrana, grubo pokrojona cebula 4 obrane marchewki ½ oczyszczonej, pokrojonej czerwonej papryki sól, pieprz ½ szklanki wody Sposób przyrządzenia: kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Na dnie kamionkowego wkładu parowara ułożyć warzywa, podlać wodą, przyprawić. Na warzywach ułożyć przyprawione porcje kurczaka, przykryć pokrywą. Tak…

Kurczak w piwie na bazie zupy cebulowej

Składniki: 4  całe piersi z kurczaka 2  szklanki jasnego piwa 2 opakowania zupy cebulowej ½ kostki masła ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć i osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, posmarować majonezem, obtoczyć w zupie cebulowej. W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu, ułożyć mięso i piec…

Potrawka z kurczaka Kingi

Składniki: 1 duży kurczak / około 1 ½ kg  / 5 jajek 10 dkg masła 10 łyżek tartej bułki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 por / biała część/ ½ szklanki posiekanego zielonego koperku szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody razem z włoszczyzną.…

Pikantne drobiowe zakąski

Składniki: 1 duży filet piersi z indyka 2 jajka szczypta mielonej ostrej papryki bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filet z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić na nieduże paseczki. W talerzu roztrzepać jajka, bułkę tartą wymieszać z ostrą mieloną papryką. Paski mięsa panierować w jajku, w bułce i smażyć…