Składniki: 3 filety drobiowe 3 marchewki 250 ml. majonezu sól pieprz olej bazylia Przygotowanie: Filety kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie. Marchewki ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem. Danie zapiekamy 40 minut w temp. 160 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: z drobiu
Listy
Kurczak w koperkowym sosie
by m258 • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka mały kubeczek śmietany 30 dag sera żółtego 1 mała cebula koperek przyprawa do kurczaka sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w grube kwadraty. Wrzucić do naczynia i posypać solą, pieprzem i dużą ilością przyprawy do kurczaka. Wrzucić na patelnię, na rozgrzany olej i podsmażyć. Przełożyć na blachę. Pokroić cebulkę…
Listy
Kurczak z piekarnika
by m258 • • 0 Comments
Składniki: duży kurczak w całości 4 łyżki masła łyżka suszonego rozmarynu łyżka oregano sok ze świeżo wyciśniętej cytryny sól Sposób przygotowania: Kurczaka umyć pod bieżącą wodą, natrzeć na całej powierzchni sokiem z cytryny. Potem natrzeć rozmarynem i oregano, aby zioła "przykleiły" się na powierzchni kurczaka. Następnie odstawić kurczaka na jakieś 2 godz. Po upływie tego…
Listy
Kurze wątróbki w sosie śmietanowo-winnym
by Ewa Sierota • • 0 Comments
Składniki: 350 g kurzych wątróbek sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę z pomarańczy oraz liście…