Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z piekarnika

Składniki:

  • duży kurczak w całości
  • 4 łyżki masła
  • łyżka suszonego rozmarynu
  • łyżka oregano
  • sok ze świeżo wyciśniętej cytryny
  • sól

    Sposób przygotowania:
    Kurczaka umyć pod bieżącą wodą, natrzeć na całej powierzchni sokiem z cytryny. Potem natrzeć rozmarynem i oregano, aby zioła "przykleiły" się na powierzchni kurczaka. Następnie odstawić kurczaka na jakieś 2 godz. Po upływie tego czasu włożyć go na blachę wysmarowaną masłem i położyć na niego plasterki masła. Piec w temperaturze ok. 200 stopni C przez 1 godzinę. Podawać do obiadu z ziemniakami, frytkami lub ryżem i surówką.

    Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *