Składniki:
- 4 ćwiartki kurczaka
- starta skórka i sok z 2 cytryn
- 4 łyżki oliwy
- 2 roztarte ząbki czosnku
- 2 gałązki tymianku
- sól
- pieprz
Składniki: 4 pory 3 łyżki oliwy z oliwek sól gruboziarnista 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego estragonu Sposób wykonania: Pory blanszować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Następnie odsączyć z nadmiaru wody na papierowym ręczniku po czym skropić je oliwą z oliwek i posypać…
Składniki: 4 główki czerwonej cykorii 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Cykorię przekroić na ćwiartki po czym skropić je oliwą i sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem. Następnie kłaść cykorię na rozgrzanym grillu i piec około 2 minut z każdej strony. Podawać z cząsteczkami cytryny. Cykorię można upiec…
Składniki: 2 fenkuły ½ cytryny 1 kawałek sera Asiago 1 łyżeczka oliwy z oliwek szczypta soli Sposób wykonania: Bulwy rozdzielić na pojedyncze warstwy, środek wyrzucając. Ułożyć je na talerzu w piramidkę. Skropić je sokiem z cytryny i posypać startym serem. Następnie skropić je oliwą z oliwek i oprószyć solą do smaku.