Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane pory z estragonem i cytryną

Składniki:

  • 4 pory
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól gruboziarnista
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego estragonu

Sposób wykonania:
Pory blanszować  w osolonej wodzie po czym je odcedzić i zahartować w zimnej wodzie.
Następnie odsączyć z nadmiaru  wody na papierowym ręczniku po czym skropić je oliwą z oliwek i posypać pieprzem.
Piec na grillu z obu stron, aż staną się rumiane.
W między czasie musztardę wymieszać z sokiem z cytryny po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem skropić upieczone pory i posypać posiekanym estragonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *