Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone pory z marchewką

Składniki:

  • 5 ziarenek czarnego pieprzu
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 1 liść laurowy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 nać selera liściowego
  • 4 pory
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • posiekany szczypiorek

Sposób wykonania;
Do garnka wlać 3 litry osolonej wody, wrzucić ziarenka pieprzu, liść laurowy, natkę pietruszki, cebulę przekrojoną na pół, obraną marchewkę pokrojoną plasterki oraz selera również pokrojonego w plasterki.
Całość doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić jeszcze pory przekrojone wzdłuż na pół i gotować na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie wyjąć pory z wywaru, ułożyć je przeciętą stroną do góry .
Skropić oliwą z oliwek oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *