Składniki:
-
- 6 szklanek obranych, drobno pokrojonych brzoskwiń
- 3/3 pokrojonego w kostkę miąższy cytryny (bez pestek i białego albedo)
- ¼ szklanki likieru wiśniowego
- 4 szklanki cukru
- ½ szklanki wody
Składniki: listki mięty 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka wody kruszony lód 50 ml whisky 1 plasterek cytryny Sposób wykonania: Miętę rozetrzeć razem z cukrem i odrobiną wody. Następnie wlać whisky i dodać kruszony lód. Udekorować plasterkiem cytryny.
Składniki: 500 ml herbaty cukier kostki lodu schłodzona woda mineralna plasterki cytryny Sposób wykonania: Zaparzoną herbatę odstawić do ostygnięcia a potem mocno schłodzić w lodówce. Następnie przelać ją do szklanek. Doprawić do smaku cukrem. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić wodą mineralną.
Składniki: 2 łyżeczki herbaty 40 ml rumu cukier 2 plasterki cytryny Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć we wrzątku. Następnie dodać rum oraz cukier. Przed podaniem wrzucić jeszcze plasterek cytryny.
Składniki sok z 1/2 cytryny 50 ml rumu 120 ml coli lód plasterek cytryny Sposób wykonania: Kostki lodu wrzucić do szklanki po czym wlać rum i sok z cytryny. Następnie uzupełnić colą i udekorować plasterkiem cytryny.