Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z brzoskwiniami

Serowe ciasto z brzoskwiniami

Składniki: 1 kg sera białego (trzykrotnie zmielonego) 250 g budyniu waniliowego 5 jajek 300 g masła 150 g cukru pudru 2 cukry waniliowe szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia masło biszkopciki 20 połówek brzoskwiń z kompotu Sposób wykonania: Żółtka zmiksować razem, z cukrem waniliowy, cukrem pudrem, masłem, serem, proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym. Następnie…

Chutney owocowy z miętą

Składniki: 5 brzoskwiń 2 gałązki mięty 1 szalotka świeżo utłuczony pieprz ½ szkl. soku z brzoskwiń Sposób wykonania:Umyte brzoskwinie pokroić w drobną kostkę, szalotkę oraz liście mięty posiekać.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając sok z brzoskwiń.Doprawić do smaku pieprzem. Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronikę

Tort brzoskwiniowy Anety

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 15 dag cukru 1 cukier waniliowy 5 dag mąki ziemniaczanej 15 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 2 opakowania kremu do tortów w proszku (waniliowe, śmietankowe lub cytrynowe) 600 ml zimnego mleka. Dekoracja: 250 ml śmietany kremówki cukier waniliowy 2 łyżki posiekanych pistacji. Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń Sposób…

Sernik z brzoskwiniami Wioli

Składniki ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy serowej: 1 kg białego zmielonego sera 1 jajko 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru szczypta soli 1 puszka brzoskwiń Sposób przyrządzenia: Zagnieść ciasto, 3/4 ciasta…

Brzoskwiniowy torcik

 Skład: 2 galaretki brzoskwiniowe 350g serka homogenizowanego waniliowego 1 puszka brzoskwiń Sposób przyrządzenia: Galaretki rozpuszczamy w 600 ml. gorącej wody, brzoskwinie odsączyć z zalewy. Cztery brzoskwinie zmiksować. Serki połączyć z brzoskwiniami i galaretką. Dwie brzoskwinie pozostawić do dekoracji, pozostałe pokroić w kostkę i dodać do masy serowej. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm.…