Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwiniowy torcik

 Skład:

  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 350g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń


Sposób przyrządzenia:

Galaretki rozpuszczamy w 600 ml. gorącej wody, brzoskwinie odsączyć z zalewy. Cztery brzoskwinie zmiksować. Serki połączyć z brzoskwiniami i galaretką. Dwie brzoskwinie pozostawić do dekoracji, pozostałe pokroić w kostkę i dodać do masy serowej. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm. Pozostawić w lodówce na 30 min. Przed podaniem udekorować pozostałymi brzoskwiniami.
Przepis przesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *