Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto jabłkowe

Składniki:

  • 1 kisiel o smaku cytrynowym
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • biszkopt


Sposób przyrządzenia:

Jabłka obrać zetrzeć na tarce. Zagotować 2 szklanki wody. Dodać cukier, margarynę i jabłka. Gotować 5 min. Kisiel i mąkę rozprowadzić w 1/4 szklanki wody. Połączyć z jabłkami. Zagotować. Biszkopt gotowy lub uprzednio upieczony przekroić na pół. Przełożyć masę  kisielowo-jabłkową na biszkopt. Schłodzić. Podawać posypane cukrem pudrem z filiżanką kawy.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *