Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek jagodowy

Składniki ciasta:

  • 30 dag mąki
  • 15 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 6 dag cukru pudru

Składniki masy śmietanowo-jajecznej:

  • 1 szklanka śmietany
  • 3 jajka
  • 12 dag cukru
  • 4 dag mąki

Wierzch:

  • 3 szklanki czarnych jagód
  • 1/2 szklanki cukru

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany i 6 dag cukru pudru zagnieść ciasto. Zawinąć je w ściereczkę i włożyć na kilka godzin do lodówki. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować ciasto i wylepić nim tortownicę lub formę do tarty. Podpiec na jasno-złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni C. Trzy żółtka utrzeć z 6 łyżeczkami cukru , dodać śmietanę wymieszaną z mąką. ^ białek ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Delikatnie połączyć obydwie masy. Na ciasto wysypać oczyszczone jagody wymieszane z 1/2 szklanki cukru. Przykryć masą śmietanowo-jajeczną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i upiec.
Przepis nadesłała na „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *