Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowe ciasto z brzoskwiniami

Składniki:

  • 1 kg sera białego (trzykrotnie zmielonego)
  • 250 g budyniu waniliowego
  • 5 jajek
  • 300 g masła
  • 150 g cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • masło
  • biszkopciki
  • 20 połówek brzoskwiń z kompotu

Sposób wykonania:

  1. Żółtka zmiksować razem, z cukrem waniliowy, cukrem pudrem, masłem, serem, proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym.
    Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie połączyć.
    1/3 masy wylać do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi biszkopcikami.
    Ułożyć połówki brzoskwiń i zalać je resztą ciasta.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *