Składniki:
- 1 kg sera białego (trzykrotnie zmielonego)
- 250 g budyniu waniliowego
- 5 jajek
- 300 g masła
- 150 g cukru pudru
- 2 cukry waniliowe
- szczypta soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
- masło
- biszkopciki
- 20 połówek brzoskwiń z kompotu
Sposób wykonania:
- Żółtka zmiksować razem, z cukrem waniliowy, cukrem pudrem, masłem, serem, proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym.
Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie połączyć.
1/3 masy wylać do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi biszkopcikami.
Ułożyć połówki brzoskwiń i zalać je resztą ciasta.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.