Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z kaszy manny

Składniki:

  • 300 g kaszy manny
  • kostka masła
  • 3 jajka
  • 100 g orzechów
  • 50 g rodzynków
  • 100 g wiórków koksowych
  • 200 g cukru
  • 3 szkl. mleka
  • cukier waniliowy
  • masło
  • tarta bułka

    Sposób wykonania;
    Kasze uprażyć na suchej patelni.
    W miedzy czasie mleko zagotować z dodatkiem, masła, cukru oraz cukru waniliowego, wówczas energicznie mieszając dodawać kaszę i trzymać na ogniu około 5-7 minut.
    Gdy kasza zgęstniej, zdjąć z ognia i dodać do niej roztrzepane jajka, orzechy, rodzynki oraz wiórki kokosowe.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *