Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort brzoskwiniowy Anety

Składniki:
Biszkopt:

  • 4 jajka
  • 15 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 15 dag mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Krem:

  • 2 opakowania kremu do tortów w proszku (waniliowe, śmietankowe lub cytrynowe)
  • 600 ml zimnego mleka.

Dekoracja:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki posiekanych pistacji.

Dodatkowo:

  • 2 puszki brzoskwiń


Sposób przyrządzenia:

Biszkopt: żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, biała ubić na pianę. Połączyć masę żółtkową z mąkami i na końcu delikatnie wymieszać z pianą. Wyłożyć na tortownicę. Piec około 25-30 min w 180 stopni C. Po upieczeniu i wystudzeniu (najlepiej na drugi dzień) przekroić biszkopt na 3 krążki.
Krem: Mleko ubić z kremami w proszku wg wskazówek na opakowaniu. Brzoskwinie osączyć z soku, połowę pokroić w drobną kostkę. Kostki owoców wrzucić do kremu, wymieszać. Krem wstawić do lodówki na 10 minut.
Biszkopty nasączyć syropem z brzoskwiń lub zmieszanym z wódką. Kremem przełożyć krążki ciasta. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym, posmarować wierzch i boki ciasta. Jedną brzoskwinię pokroić a plasterki, ułożyć na bokach tortu, resztą owoców ozdobić wierzch. Całość posypać pistacjami. Schłodzić przed podaniem ok. 3 godziny.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Aneta Kurdybalska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *