Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z brzoskwiniami Wioli

Składniki ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki masy serowej:

  • 1 kg białego zmielonego sera
  • 1 jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 kostki margaryny

Pianka:

  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 1 puszka brzoskwiń


Sposób przyrządzenia:

Zagnieść ciasto, 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, a resztę schować do zamrażalki. przygotować masę serową i wyłożyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażalce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200*C około 45-50 min.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *