Składniki ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 kostka margaryny
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki masy serowej:
- 1 kg białego zmielonego sera
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki margaryny
Pianka:
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- szczypta soli
- 1 puszka brzoskwiń
Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto, 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, a resztę schować do zamrażalki. przygotować masę serową i wyłożyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażalce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200*C około 45-50 min.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter