Składniki:
- 2 plastry boczku
- 4 łyżeczki mąki pszennej
- ½ łyżeczki bulionu wołowego w proszku
- ¼ łyżeczki suszonej bazylii
- 20 dag wołowiny gulaszowej
- 200 g pomidorów
- ¼ szkl wytrawnego czerwonego wina
- ½ szkl cebulki perłowej
- 8 pieczarek
Składniki: 4 plastry boczku cebula 3 ziemniaki 2 ½ szkl wody łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu 2 puszki kukurydzy 250 g mleka zagęszczonego ¼ szkl mąki sproszkowana papryka Sposób wykonania: Pokrojony w kostkę boczek wytopić w żeliwnym garnku, wówczas dodać posiekana cebulę i przesmażyć na złoto. Wówczas dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, 2 szklanki wody,…
Składniki: opakowanie mrożonki do leczo 15 dkg wędzonego boczku 1 mała cebula łyżeczka słodkiej mielonej papryki łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Cebule obrać i posiekać, boczek pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić boczek, zrumienić. Dodać cebulkę i paprykę, smażyć jeszcze około 3 minuty. Wrzucić mrożonkę, oprószyć…
Składniki: 1 ½ kg zrazówki 20 dag wędzonego boczku 3 jajka 2 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki majeranku 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na zrazy, które rozbić tłuczkiem. Następnie pozostałe okrawki oraz boczek zmielić w maszynce po czym wbić do niego jajka…