Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z bakaliami

Keks bakaliowy

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: ciasta. Dziś przepis na ciasto pełne bakalii. Czyli nasz pomysł na keks bakaliowy. Do jego wykonania potrzebujesz: jajek, mąki, masła, bakalii  i cukru. 
 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru 
  • pół opakowania cukru waniliowego
  • 300 g bakalii 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kilka kropel aromatu rumowego
  • cukier puder do posypania

Bakaliowa pascha

Składniki: ½ kg tłustego białego sera 3 żółtka 3 łyżki miodu 2 łyżki rodzynek ¾ szkl cukru pudru 1 op cukru waniliowego 2 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki pokrojonych moreli 2 pokrojone figi skórka starta z cytryny Sposób wykonania: Ser zemleć trzykrotnie w maszynce. Następnie dodać do niego żółtka, miód, rodzynki, cukier puder i cukier…

Surówka z dyni z bakaliami

Składniki: 30 dag dyni 2 winne jabłka sok z cytryny łyżeczka cukru pudru ½ szkl rodzynek ½ szkl migdałów ½ szkl naturalnego soku z czerwonych porzeczek Sposób wykonania: Obrana dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym oprószyć ją połową cukru pudru. Następnie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tarce. Skropić…

Sos szary z bakaliami Anety

Składniki: 2 szkl bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kilka suszonych śliwek 5 dag migdałów 5 dag rodzynków 4 goździki 4 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 cytryna 3 dag piernika 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka cukru sól pieprz   Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zarumienić mąkę, którą rozprowadzić zimnym…