Składniki: 25 g masła 1/2 kg cebuli 2 łyżki oleju słonecznikowego 1,1 litra wywaru – drobiowego lub warzywnego 225 g sera camembert 4 łyżki śmietany 20 g zielonej pietruszki sól pieprz pietruszka do dekoracji Przygotowanie: W dużym rondlu roztop masło, zmieszaj z olejem słonecznikowym, dodaj cebulę i podsmaż ją przez ok. 20 min na złoty…
Tag: wywar
Żurek
Żurek na białej kiełbasie
by Bahus • • 0 Comments
Zupy
Zupa śródziemnomorska
by Nana • • 0 Comments
Składniki: • włoszczyzna • kostka rosołowa • 30 dag mrożonej mieszanki owoców morza (Auchan, 28 zł/kg) • 30 dag świeżych krewetek z łebkami i skorupkami (Auchan, 30 zł/kg) • 30 dag mrożonych filetów z mintaja (Auchan, 10 zł/kg) • czerwona papryka słodka • czerwona papryka ostra (czuszka) • trochę mąki • czosnek • przyprawy (bazylia,…
Zupy
Zupa z bakłażana
by MiGd@l • • 0 Comments
Składniki: • 1 bakłażan • 4 – 6 pomidorów • czosnek • bazylia • warzywa na wywar • oliwa z oliwek • sól Sposób przyrządzenia: Bakłażana obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory pokrojone w kostkę, siekany czosnek i bazylię. Zalać wywarem z warzyw, posolić i zagotować. Podawać z grzankami ciemnego…